Dobra, rozgrzewająca, jesienna:
Dyniowa latte
2 łyżki puree z dyni
duża szczypta cynamonu
1/2 laski wanilii
miód (ilość stosowna do słodkości użytej dyni)
1 filiżanka mocnej kawy (espresso albo z kawiarki)
1/2 szkl. mleka ryżowego
1 łyżka oleju kokosowego
Pół laski wanilii przeciąć wzdłuż, wrzucić do mleka ryżowego. Mleko z wanilią zagotować.
Z drugim rondelku udusić (zagotować?) puree z dyni z cynamonem.
Połączyć dynię z mlekiem (po uprzednim wyciągnięciu wanilii), kawą, miodem i olejem kokosowym. Wymieszać, nalać do szklanki/filiżanki i rozkoszować się.
I’ll right away grab your rss feed as I can not in finding your
email subscription link or e-newsletter service.
Do you’ve any? Kindly permit me recognize so that I may just subscribe.
Thanks.
And now, everything OK?