O kawie X

Dobra, rozgrzewająca, jesienna:

Dyniowa latte

2 łyżki puree z dyni

duża szczypta cynamonu

1/2 laski wanilii

miód (ilość stosowna do słodkości użytej dyni)

1 filiżanka mocnej kawy (espresso albo z kawiarki)

1/2 szkl. mleka ryżowego

1 łyżka oleju kokosowego

Pół laski wanilii przeciąć wzdłuż, wrzucić do mleka ryżowego. Mleko z wanilią zagotować.

Z drugim rondelku udusić (zagotować?) puree z dyni z cynamonem.

Połączyć dynię z mlekiem (po uprzednim wyciągnięciu wanilii), kawą, miodem i olejem kokosowym. Wymieszać, nalać do szklanki/filiżanki i rozkoszować się.

dsc05083

Źródło przepisu

Reklamy

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „O kawie X

  1. Bill pisze:

    I’ll right away grab your rss feed as I can not in finding your
    email subscription link or e-newsletter service.
    Do you’ve any? Kindly permit me recognize so that I may just subscribe.
    Thanks.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s