Kalafior duszony z kurkumą

Kalafior duszony z kurkumą

1 opakowanie kalafiora mrożonego (o tej porze roku boję się kupować świeże)

1 łyżka oleju kokosowego virgin

1 łyżeczka kurkumy

duża szczypta curry

szczypta soli himalajskiej (opcjonalnie)

kalafior z kurkumą

Na patelni o grubym dnie rozgrzać olej kokosowy. Następnie wrzucić kalafior, odczekać aż się rozmrozi, wymieszać, dodać kurkumę, curry i sól. Dusić do pożądanej przez siebie miękkości.

Koniecznie należy sprawdzić, czy posiadane curry zawiera w składzie czarny pieprz, jeśli nie – czarnego pieprzu też należy dodać. Wówczas kurkuma w pełni ujawni swoje prozdrowotne właściwości.

Można jeść jako samodzielne danie, można zaś do mięsa obok (lub zamiast, jak to ja uczyniłam) ziemniaków.

Reklamy

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s