O kawie XIV albo o zimowych deserach II

kawa-bananowaKawa bananowa (koktajl bananowy z kawową nutą?)

1 małego banana zmiksować z filiżanką podwójnego espresso, filiżanką uprzednio podgrzanego 100-procentowego mleka kokosowego i szczyptą cynamonu. Przelać do termicznej szklanki/kubka i rozkoszować się ciepłym deserem. W braku naczyń termicznych rozkoszować się nieco szybciej, bo najlepsze ciepłe.

Latem postaram się zrobić orzeźwiającą, mrożoną wersję tego deseru, ale jak długo na zewnątrz temperatury około 0 st.C, piję tę wersję.

Reklamy

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „O kawie XIV albo o zimowych deserach II

  1. anna pisze:

    Znam tę wersję bananową z lodami. 🙂 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s