O sprośnych wariacjach XXII

Dyniowa jaglanka

1. 0,5 szkl. kaszy jaglanej ugotować w 1,5 szkl. wody lub mleka roślinnego.

2. Po odparowaniu wody/mleka dodać 0,5 szkl. (lub więcej) puree z dyni, 1 łyżeczkę masła i 1 czubatą łyżeczkę cynamonu. Opcjonalnie można dodać 1 łyżkę miodu, ale jeśli użyjemy dyni japońskiej kabocha (to ta na zdjęciu poniżej) albo hokkaido jakiekolwiek słodzidło jest zbędne.

3. Zajadać ze smakiem.

dsc05097-2

Advertisements

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s