O sprośnych wariacjach XXI

Czekoladowy pudding z bananami czyli Sarasti gotuje Dzieciom deser

0,5 szkl. kaszy jaglanej

1 puszka (400 ml) mleka kokosowego z Rossmana (jedyne jakie znam bez dodatków)

2 łyżki syropu klonowego (jak ktoś woli mogą być daktyle, syrop daktylowy lub miód, ja po prostu nie lubię połączenia tych rzeczy z czekoladą/kakao)

2 łyżki surowego kakao

banany

1. Mleko wlać do rondla o grubym dnie. Wsypać kaszę. Gotować co chwilę mieszając rózgą do wchłonięcia się mleka. Pod koniec gotowania dodać syrop klonowy i kakao.

2. Ugotowaną kaszę zblendować na gładką masę.

3. Jeszcze ciepły pudding nakładać do miseczek. Na wierch ułożyć plasterki banana.

4. Delektować się.

Następnym razem ów pudding zrobię na mleku ryżowym, bo kokosowe jednak zdecydowanie za tłuste. Co najwyżej pod koniec dodam łyżkę oleju kokosowego.

Reklamy

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s