O sprośnych wariacjach XX

Kolejne całkiem zdrowe danie którego jedyną konsumentką w domu jestem ja. Z jednej strony boli, że w rodzinie sami profani, z drugiej – cieszy, że więcej dla mnie.

Jaglanka z konfiturą z czerwonej cebuli

0,5 szkl. kaszy jaglanej ugotować w 1,5 szkl. wody. Pod koniec gotowania dodać zawartość jednego małego słoiczka konfitur z czerwonej cebuli (najlepiej własnej produkcji)  i 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Dokładnie wymieszać. Można posypać parmezanem/dziugasem/grana padano, ale bez serów też dobre.

Reklamy

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „O sprośnych wariacjach XX

  1. anna pisze:

    Nigdy jeszcze nie jadłam konfitury z cebuli. Muszę kiedyś spróbować, już o tym kiedyś pisałaś. 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s