O sprośnych wariacjach XIII

Nie zawsze musi być na słodko, czyli dziś:

Jaglanka z rzodkiewką i szczypiorem

0,5 szkl. kaszy jaglanej uprażyć w garnku o grubym dnie, zalać 1,5 szkl. wrzącej wody, przykryć i gotować. Do prawie ugotowanej dodać pokrojone w ćwiartki lub ósemki rzodkiewki (tak mniej więcej pół pęczka), pomieszać, poczekać aż kasza całkiem się ugotuje, wsypać posiekany szczypior (ilość wedle uznania), wlać 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergin, wymieszać. Całość posypać tartym żółtym serem. Ewentualnie posolić i popieprzyć do smaku… i zajadać się.

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s