O sprośnych wariacjach IX

Jaglanka egzotyczna

Umyć i wyszorować 2 ekologiczne pomarańcze i wycisnąć z nich sok. Do soku pomarańczowego dodać sok wyciśnięty z 1 cytryny i wszystko to uzupełnić taką ilością soku z kokosa, by łącznie otrzymać 1,5 szkl. płynu.

Soki zagotować. Następnie wsypać do nich o,5 szkl. opłukanej w zimnej wodzie kaszy jaglanej. Zmniejszyć gaz, przykryć, gotować.

Skórkę z jednej pomarańczy oczyścić z pozostałości owocu i pokroić w kostkę, następnie wsypać do gotującej się kaszy wraz z garścią niesiarkowanych jagód goji.

Rozgnieść widelcem jednego obranego banana i 3 wydrylowane daktyle irańskie. Wymieszać to z ugotowaną kaszą.

Advertisements

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

9 odpowiedzi na „O sprośnych wariacjach IX

  1. Kaaisa pisze:

    I zjeść 😉 Będzie robione, bo mi się podoba bardzo!

  2. anna pisze:

    Mnie też się podoba. 🙂

  3. Może głupio to zabrzmi, ale skąd się bierze „ekologiczne pomarańcze”? 😛

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s