O sprośnych wariacjach VI

Czekoladowo-różnana jaglanka

Zagotować 1,5 szkl. mleka ryżowego lub innego roślinnego.

0,5 szkl. kaszy jaglanej opłukać w zimnej wodzie i wsypać do gotującego się mleka. Zamieszać, przykryć i gotować.

Pod k0niec gotowania dodać 2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego, 2 łyżki surowego kakao, 2 połamane kostki gorzkiej czekolady (70% lub więcej) i 2-3 łyżki konfitury z płatków róży. Wymieszać i mieszając czekać aż się ugotuje.

Na ciepło smakuje zdecydowanie lepiej niż na zimno, ale na zimno też dobre.

Reklamy

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „O sprośnych wariacjach VI

  1. Pingback: O hasłach motywacyjnych i ich realizacji | Jak kura pazurem…

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s