O sprośnych wariacjach V

Różana jaglanka

0,5 szkl. kaszy jaglanej

1,5 szkl. mleka ryżowego

2 łyżki oleju nierafinowanego kokosowego

2-3 łyżki konfitur z płatków róży

1 duża szara reneta

Mleko zagotować. Kaszę opłukać w zimnej wodzie. Do gotującego się mleka wsypać kaszę, zmniejszyć gaz, przykryć i gotować. Pod koniec gotowania dodać olej kokosowy, utartą szarą renetę oraz konfiturę z płatków róży. Dokładnie wymieszać. Jeść można zarówno na ciepło, jak i na zimno – w obu wersjach jednakowo smaczna.

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s