O sprośnych wariacjach II

Aromatyczna jaglanka bakaliowa

0,5 szkl. kaszy jaglanej

1,5 szkl. mleka ryżowego

1 winne jabłko (np. szara reneta)

1 łyżka jagód goji

garść niesiarkowanych migdałów

garść niesiarkowanych rodzynek

1 łyżka lawendy

1 łyżka siemienia lnianego

Mleko zagotować. Do gotującego się wsypać uprzednio opłukaną w zimnej wodzie kaszę jaglaną, zamieszać, przykryć i pozostawić na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać: lawendę, siemię lniane, obrane i starte na tarce o grubych oczkach jabłko, rodzynki, posiekane migdały ewentualnie inne orzechy i jagody goji. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze przez chwilę pozostawić na ogniu. Podawać ciepłe.

 

Advertisements

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s