O zdrowych, jeszcze słodszych kolacjach

Czyli dosładzamy w sposób jak najbardziej naturalny jaglankę z jabłkami.

Kasza jaglana z jabłkami i bananami

0,5 szkl. kaszy jaglanej gotujemy w 1,5 szkl. wody. W trakcie gotowania dodajemy 1 łyżkę oleju kokosowego nierafinowanego.  Kiedy już kasza całą wodę wchłonie dodajemy starte dwie renety oraz jednego zgniecionego banana. Doprawiamy cynamonem i utartym świeżym imbirem. Dzieć Starszy polubił tę jaglankę jeszcze bardziej niż tę z samymi jabłkami. A ja się cieszę, że sam z siebie chce jeść tę kaszę.

Reklamy

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

5 odpowiedzi na „O zdrowych, jeszcze słodszych kolacjach

  1. anna pisze:

    To też muszę wypróbować. 🙂

  2. zosiako pisze:

    próbowałam z mlekiem kokosowym i różnymi orzechami, ale dodałam za dużo mleka i dla mnie wyszła za tłusta. spróbuję z jabłkami też 🙂

  3. Pingback: O sprośnych wariacjach | Jak kura pazurem…

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s