O bardzo zbożowych śniadaniach

…czyli jaglanka na mleku ryżowym.

0,5 szkl. kaszy jaglanej porządnie opłukać w zimnej wodzie i wsypać do gotującego się 1,5 szkl. mleka ryżowego. Gotować pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia mleka. Pod koniec gotowania dodać 1 łyżkę oleju kokosowego i 4 daktyle bez pestek.

Gdyby tak chcieć jeszcze bardziej zbożowe śniadanie, zamiast daktylami można by jaglankę posłodzić jakimś syropem ryżowym i do tego jeszcze podać kawę zbożową… Ale to byłoby zdecydowanie mniej zdrowe śniadanie niż opisane powyżej. I w dodatku chyba mniej smaczne. Zresztą, chyba już nawet dietetycy odchodzą od piramidy żywieniowej, w której podstawą są zboża.

Reklamy

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s