O sprośnych aromatycznych śniadaniach

Lawendowa jaglanka

1/2 szkl. kaszy jaglanej

1/2 l mleka

5 suszonych niesiarkowanych moreli

1 łyżka miodu

2 łyżki suszonej lawendy

W garnku o grubym dnie zagotować mleko. Do gotującego się mleka wsypać porządnie opłukaną w zimniej wodzie kaszę jaglaną. Zamieszać i gotować mieszając co jakiś czas, aż kasza wchłonie mleko. Pod koniec gotowania dodać pokrojone morele, łyżkę miodu i lawendę.

Zdjęcia nie ma, bo takie potrawy są niefotogeniczne. Ale smaczne.

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

7 odpowiedzi na „O sprośnych aromatycznych śniadaniach

  1. zosiako pisze:

    jutro przetestuję z mlekiem kokosowym i syropem klonowym, bo miód mi się skończył i muszę do źródełka pojechać 🙂

    • Jukka Sarasti pisze:

      Z mlekiem kokosowym to będzie baaardzo tłuste (albo tylko tłuste, w zależności od tego, jakiego mleka użyjesz 😉 ) za to syrop klonowy ma niższy indeks glikemiczny niż miód. Tylko miód misie ładniej z lawendą komponuje… chociaż tak po prawdzie z syropem klonowym nie próbowałam, więc może tylko takie wrażenie odnoszę 😉

  2. Często te najbrzydsze najlepiej smakują 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s