O rocznicach VI

Dwa lata dziś mija od kiedy piszę tego bloga. Nie ma tu tłumów, ale i nie o to chodzi. Wystarczająco długo żyję, żeby wiedzieć, że się nie odnajduję w żadnej większej społeczności – ani wirtualnej ani realnej. Tutaj mam mniejszą, ale moją własną: ludzi, którzy nie zaglądają tutaj, bo mają w tym jakiś interes, bo to modne miejsce etc., tylko dlatego, że chcą. I to sobie cenię. Tutaj mogę sobie pozapisywać modyfikacje, jakich dokonuję w przepisach, które spisuję z blogu FiKa innych blogów kulinarnych czy z książek kucharskich, zamiast pamiętać o tym, co następnym razem mam zrobić inaczej niż w oryginale i tutaj notuję efekty moich własnych eksperymentów kulinarnych.

Z rzeczy mniej przyjemnych: wszystkie znaki na niebie i ziemi zdają się wskazywać, że mój kurzystan to już będzie dożywocie. I nie jest to szczególnie radosna perspektywa…

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

8 odpowiedzi na „O rocznicach VI

  1. lilit8 pisze:

    Dawno temu opłakiwałam niemożność podjęcia pracy zawodowej z powodu problemów zdrowotnych. I dla mnie perspektywa „kurzystanu” nie była radosną. Ma on jednak wiele pozytywnych stron…

    • jukkasarasti pisze:

      U mnie to nie tyle brak zdrowia, co brak pleców i umiejętności. No i im dłużej bez pracy, tym trudniej znaleźć zarówno pracę jak i odnaleźć się w pracy :///

  2. Jeżowa pisze:

    „Kurzystan” – bardzo mi się podoba takie określenie ;-)))

  3. zosiako pisze:

    spóźnione gratulacje rocznicowe ! jak samopoczucie ???

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s