O błyskawicznych przetworach

Powidła śliwkowe

Do blendera wrzucamy 200 g suszonych niesiarkowanych  śliwek, do tego dolewamy 100 ml chłodnej przegotowanej wody i blendujemy, blendujemy, blendujemy na gładką masę. Gotowe powidła przekładamy do słoika, zamykamy i wkładamy do lodówki.

Przepis zaczerpnięty z książki Julity Bator, Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Advertisements

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s