O smakach II

Wspominałam już, że kawę zasadniczo uwielbiam w czystej postaci, czyli czarną, mocną i gorzką. Najchętniej zagryzaną czymś słodkim, acz nie musi to być od razu czekolada czy ciastko z bitą śmietaną. Czasami niesiarkowana suszona śliwka lub daktyl wystarczą. Albo nawet kaszka razowa orkiszowa na mleku, niczym nie posłodzona. Od kiedy jednak zakochałam się w cukrze palmowym, pasuje mi taka kombinacja: kawa mocna, mocno osłodzona cukrem palmowym i z dużą ilością mleka. Zagryzana prażonymi solonymi migdałami.

Reklamy

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s