O drugich śniadaniach IV

Zapiekana owsianka z jabłkami

1 szkl. płatków owsianych bezglutenowych

3-4 jabłka

garść posiekanych migdałów

cynamon

puszka mleka kokosowego

2 łyżki  miodu

Mleko z miodem podgrzewamy do prawie zagotowania. W tym czasie obieramy jabłka, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki albo prościej: po obraniu jabłek ucieramy je na cienkie plasterki. Mieszamy z płatkami owsianymi i migdałami, doprawiamy cynamonem,  zalewamy mlekiem kokosowym z miodem, wylewamy do płaskiego, wysmarowanego masłem kokosowym naczynia do zapiekania (u mnie była to forma na tartę) i wkładamy do nagrzanego do 180 st. C. piekarnika. Po pół godzinie wyjmujemy, chwilę czekamy aż przestygnie i… się delektujemy.

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „O drugich śniadaniach IV

  1. anna pisze:

    Super takie śniadanko. 🙂 🙂 Takie lubię chyba najbardziej. 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s