O sezonie ogórkowym

Sezon ogórkowy u Sarasti wygląda tak, że w krótkim czasie trzeba zjeść: kilka słoików zeszłorocznych ogórków kiszonych – bo już trzeba robić miejsce na nowe; jakiś kilogram świeżych ogórków – bo jak zwykle kupiłam za dużo i słój ogórków małosolnych –  bo szybko się robią niedobre. Dobrze, że Młodzież lubi ogórki. Zwłaszcza te małosolne. Pomogą mamie.

Dziś w warzywniaku dowiadywałam się o cenę ogórków kiszonych i małosolnych. Tego się naprawdę nie opłaca kupować. No, chyba że ktoś lubi raz na jakiś czas jednego ogórka. Ale doświadczenie mi przypomina, że te kupne to nieporównywalnie gorsze od własnych.

I tak oto historia zatoczyła koło – pierwszy mój wpis na tym blogu dotyczył właśnie kiszenia ogórków… Znaczy teraz zacznę się powtarzać? To samo, co przez cały ubiegły rok, tyle że bez książek…

Advertisements

Informacje o Jukka Sarasti

Pełnoetatowa kura domowa.
Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s